Bel: (0180) 654 855 info@ttkbarendrecht.nl

EPBD-keuringen

Hebben uw systemen een geldige EPBD-keuring?

Voor het milieu, energieverbruik en de veiligheid is het belangrijk dat koelsystemen, verwarmingssystemen en airconditioningssystemen goed functioneren. Daarom geldt in Nederland een keuringsplicht voor grote systemen, gebaseerd op de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). TTK zou TTK niet zijn, als we u hierin niet perfect zouden kunnen ondersteunen.

Wanneer is keuren verplicht?

De keuring van gasgestookte verwarmingssystemen van 100 kW of groter en niet-gasgestookte verwarmingssystemen van 20 kW of groter is verplicht. Airconditioningssystemen moeten na 5 jaar worden gekeurd door een deskundige volgens een voorgeschreven inspectiemethodiek.

Keuring verwarmingssysteem

De keuring van gasgestookte verwarmingssystemen van 100 kW of groter en niet-gasgestookte verwarmingssystemen van 20 kW of groter is verplicht.

Het is in Nederland daarom verplicht om installaties te laten keuren en onderhouden volgens een bepaald onderhouds- en keuringsschema. De keuringen en het onderhoud moeten worden uitgevoerd door installatiebedrijven die SCIOS-gecertificeerd zijn. Hier werken wij nauw mee samen.

Keuring airconditioning

Gebouweigenaren of huurders dienen de airconditioningssystemen om de 5 jaar te laten keuren door een deskundige volgens een voorgeschreven inspectiemethodiek. Dit geldt voor systemen op gebouwniveau met een totaal opgeteld koelvermogen van 12 kW of groter.

Afhankelijk van klasse en bouwjaar van het airconditioningssysteem is er een uiterste eerste keuringsdatum. Deze keuring voert een gecertificeerde deskundige uit. Deze moet in het bezit zijn van het diploma 'EPBD-airconditioningsystemen A' en/of 'EPBD-airconditioningsystemen B'.

Natuurlijk is TTK ook hiervoor dé erkende installateur.