Bel: (0180) 654 855 info@ttkbarendrecht.nl

Ventilatie

Ventilatie, de aan- en afvoer van lucht in je woning of bedrijf, is een bepalende factor voor de mogelijkheden die u heeft in een innovatieve warmte-oplossing. TTK is specialist en inventariseert daarom eerst uw situatie, voordat we een oplossing voorstellen voor uw woon- of werkklimaat.

Ventilatie is de basis voor uw klimaat

De lucht die in een ruimte komt, moet er ook weer uit. Dit gaat niet in elk gebouw hetzelfde. Zeker met nieuwbouw is er in de jaren veel veranderd. Door de focus op isolatie, blijft lucht langer in een ruimte hangen. Deze kan zo eenvoudiger op temperatuur gehouden worden. Dit scheelt stookkosten. Maar de luchtkwaliteit vermindert. Tenzij u weer voldoende ventileert...

Dit inzicht is belangrijk voor de keuze van een warmte-oplossing. Dus meten en rekenen we eerst aan uw luchtstromen.

Het tunen van die luchtkwaliteit en temperatuur is een vak apart. TTK beheerst dit perfect. Het hoort bij ons advies. We meten de aan-en afvoercapaciteit van de ruimte of het gebouw. Deze bepaalt op welke manier we invulling kunnen geven aan uw doelstellingen.

Meten is weten!

Een meting kan laten zien dat een airco de oplossing is om een constante temperatuur te krijgen. TTK kan hierin vaak nog extra efficiency behalen. Wanneer we bijvoorbeeld met een relatief kleine ingreep aan de afvoerzijde een lichte overdruk kunnen creëren, is er een veel kleinere en dus zuinigere installatie nodig. Uw energiekosten pakken daarmee nóg voordeliger uit.

Meedenken bepaalt de juiste oplossing

TTK maakt regelmatig situaties mee, waarbij een warmtepomp geen oplossing is voor de gestelde doelen, of pas rendeert na aanpassingen van woning of kantoor. Daarom meten we eerst en helpen u met een overwogen beslissing.

Dit meedenken betekent voor ons soms minder directe omzet, maar meer tevredenheid voor langere termijn. En dat is nou precies waar TTK voor staat.