Bel: (0180) 654 855 info@ttkbarendrecht.nl

Verwarming

Warmte is een belangrijk thema binnen de energievoorziening van woningen of kantoorpanden. "We moeten van het gas af" is het devies. Nieuwbouwprojecten krijgen geen gasaansluiting meer en bestaande woningen moeten omschakelen van CV naar warmtepomp. Er wordt in de berichtgeving de indruk gewekt dat dit overal zonder meer kan. TTK is al jaren expert op dit gebied en weet dat dit anders ligt. Dus leveren we geen warmtepomp aan iedereen die er maar om vraagt, maar komen we eerst inventariseren.

Warmtepompen

Met een warmtepomp haal je warmte en koeling uit duurzame energiebronnen als grondwater, aardwarmte en lucht. Een warmtepomp pompt warmte uit de bodem of uit de lucht rondom de woning in het huis. Het huis wordt warmer en op warme dagen koelt de tuin door de uitgeblazen lucht af. Een warmtepomp is dus ook afhankelijk van lucht, oftewel ventilatie. Hoe dit zit lees je hier.

Om een warmtepomp met succes toe te kunnen passen zijn kennis en onderzoek vooraf, absoluut noodzakelijk. TTI onderscheidt zich hierin van veel aanbieders. Je koopt bij ons pas een oplossing als wij de garantie af kunnen geven dat deze ook werkt! Het is immers een systeem voor vele jaren?

Eerst tot 10 tellen

Gesteund door campagnes vanuit de overheid zijn veel huishoudens de afgelopen jaren al overgeschakeld van hun vertrouwde CV naar een warmtepomp. Soms geslaagd, vaak niet naar tevredenheid. Daarover hoor je maar mondjesmaat in het nieuws. Tot onlangs bekend werd dat veel warmtepompen zo hun nukken hebben: Het tapwater komt niet op temperatuur, de temperatuur in huis of kantoor blijft niet constant en er blijkt veel geluidsoverlast van de apparatuur te zijn. Dat laatste beperkt zich niet tot de eigen leefruimte, maar treft ook omwonenden. Dat laatste leidt tot menig burenconflict. Tel dus eerst tot 10. Met TTK kun je een hoop ellende voorkomen!

Waarom kun je eigenlijk niet zomaar overschakelen? Warmte is een vakgebied. Met best veel haken en ogen. Een belangrijk en vaak over het hoofd gezien onderdeel is de constructie van de woning of kantoor. Hoe worden trillingen doorgegeven, op welke frequentie? Hoe kan de installatie geïsoleerd worden, maar toch voldoende voorzien worden van luchtstromingen? Menig aanbieder slaat dit deel graag over en schroeft maar al te graag overal een aanbieding-warmtepomp in. De zoete smaak van korting gaat al snel over in de bittere nasmaak van slechte prestaties en overlast.

Warmtepompen zijn nog volop in ontwikkeling terwijl de vraag enorm toeneemt. Hoe nieuwer, hoe effici├źnter en stiller, maar ook duurder. Zo simpel werkt dat.

TTK kent de weg in dit woud van systemen en mogelijkheden. En inventariseert altijd eerst de woning of kantoor op mogelijkheden en knelpunten. Zien we die laatste, dan overleggen we eerst of en tegen welke inspanningen aanpassing mogelijk is. Soms blijkt een terugverdienmodel simpelweg niet haalbaar. Dan gaan we ook niet leveren.

Maar meestal kan het prima!

Gelukkig is er in de meeste situaties een prima oplossing te bieden voor je warmtebehoefte. TTK maakt altijd een heldere offerte met een totaalprijs waarvoor we je opdracht perfect afronden. Geen kleine lettertjes, geen meerwerk. Afspraak is afspraak. Al 20 jaar.

Bovendien vergeten we de details niet. Installaties worden netjes gemonteerd en getest en werkend op geleverd. leidingen worden strak gemonteerd en er wordt veilig gewerkt. TTK bezorgt je niet meer overlast dan strikt noodzakelijk. Onze engineers werken snel en kundig en we hanteren passende uurtarieven. Juist door de ervaring en kennis van TTK betaal je uiteindelijk minder dan bij een installateur die vooral reclame maakt met lage uurtarieven.

Want als iets te mooi klinkt om waar te zijn.....